Hos Norup SNAK HOS NORUP - Lisbeth Norup - Hos Norup

SNAK HOS NORUP

Denne uges besøg i den varme stol er Lisbeth Norup, som er kvinden bag Hos Norup, huset på Roskildevej 46 på Frederiksberg. Siden 2010 har Lisbeth haft sin gang i den orange bygning, der huser de hyggelige mødelokaler, samtalerum og lækre kursuslokaler, samt et lille kontor med flyverpladser. Et hus med masser af muligheder, som Lisbeth gerne deler med mange forskellige mennesker.

 

EN TYPISK DAG PÅ KONTORET

To dage er ikke ens, men Lisbeth har nogle rutiner, der gør at huset altid fremstår rent og pænt. En arbejdsdag starter aftenen før, hvor hun tjekker morgendagens bookinger. Der skal sendes beskeder til dem, der har booket et rum og har brug for en kode til at komme ind.

 

Om morgenen tjekker hun lige for nye bookinger en ekstra gang, før turen går mod Roskildevej. Her står den på rengøring af hele huset, hvor hun også tjekker om der skulle være glemt sager efterladt.

 

Møder hun gæster på sin vej rundt i huset, hilser hun altid pænt og tage en lille snak hvis lejeren har lyst og tid. Det er vigtigt at alle føler sig velkommen i huset, selv når hun svinger støvekosten. Der er også altid tid til at give nye behandlere en rundtur i huset, hvilket Lisbeth også selv står for.

 

Går du en tur i huset, vil du hurtigt opdage at der hersker et gennemgående tema; hygge!

Der er gjort meget for at et besøg i huset skal føles som en god mellemting mellem hjem og arbejde. Der skal være hyggeligt og et rart sted at kunne møde klienter.

SÅDAN STARTEDE LISBETH HOS NORUP

I 2010, da Lisbeth startede udlejningen, var hun ikke alene. Hendes ønske om at leje et lokale i huset blev forhindret af at udlejeren kun ville udleje hele huset. Hun fik huset “på hånden”og inden hun havde set sig om, var der 15 andre der sagde ja til at blive en del af huset og snart var de 22 der lejede hver sin lille del af huset. De fandt et stærkt fællesskab, hvor alle hjalp hinanden. Hen over årene er de fleste dog stoppet. Nogle flyttede, andre fandt nye veje at gå, men Lisbeth ses stadig med en stor del af dem.

FRA MEDLEMSKAB TIL UDLEJNING PÅ TIMEBASIS

For 3-4 år siden startede Lisbeth på at leje lokalerne ud på timebasis. Det gjorde hun fordi hun så et stigende behov for hos nyuddannede og nystartede at have gode samtalerum, men uden at skulle binde sig til et fast beløb om måneden eller medlemskab. Det kunne hun også godt selv have brugt, da hun startede op. Huset kan også bruges som supplement for hvis man har arbejde, praksis eller bor uden for københavn/ Frederiksberg.

Ofte har medlemskaber flere elementer med i prisen. Elementer som man måske ikke har brug for eller ikke ønsker at være bundet af. Så frihed og timebasis var kommet for at blive.

AMBITIONEN VAR AT SKABE EN FORRETNING MED FLOW

Det har hele tiden været ideen at skabe et sted, hvor alle har mulighed for at leje sig ind. Et sted, hvor behandlere kan mødes med deres klienter, og samtidig give følelsen af hjemlig ro. Før corona indtog Danmark var hun faktisk også nået til et sted hvor der var en god balance mellem tilgang og afgang.

De fleste har nok synes at det seneste år har trukket tænder ud. Lisbeth har heller ikke været forskånet for det pres de forskellige restriktioner, der har været pålagt.

Det har derfor sine fordele at have en terapeutisk baggrund, som hun bruger dagligt på at skabe gode rutiner. Med en fortid som psykomotorisk terapeut og en uddannelse i NLP giver hende de værktøjer hun bruger til at starte sin dag med en god morgenrutine.

 

Det gør underværker for resten af dagen, siger hun med et smil.

 

DET BRUGER LISBETH SELV HUSET TIL

Lisbeth er tidligere politibetjent. 14 år har hun brugt hos politiet, hvor hun til sidst stod som chef for det kriminalpræventive arbejde i Herlev. Hun havde en forkærlighed for de unge, hvorfor hun også blev en del af Camp True North.

 

Et af projekterne hun arbejdede med de unge i lokalerne HOS NORUP eksisterer endnu. Hver torsdag mødes de i huset til en netværksmøde med hyggelig snak som et led i at fastholde de unge i et godt og sundt netværk.

 

Lisbeth har også stadig enkelte klienter, men ellers er hendes fokus at bygge et fællesskab op i huset. Midt under corona blev der derfor inviteret til Cafe Hjerterum, som er en slags fredagsbar for husets besøgende. Trods restrektioner var det en succes og Lisbeth glæder sig til at kunne holde flere af den slags arrangementer.

 

Vi kommer ikke tilbage til et medlemskab som dengang vi startede. Jeg kan godt lide der er frihed til selv at vælge om man vil være med eller ej, fortæller hun. Lokalerne bliver heller aldrig high-tech eller speciel fancy, for hun kan lide den hjemlige stemning og det er der flere der giver hende ret i.

 

Lisbeth har en drøm om at huset kan blive et omdrejningspunkt for en masse dejlige mennesker, der har hver deres gave at give verden.

 

Det kunne være fedt, hvis vi samtidig kunne støtte hinandens forretning. Man kunne kalde det netværksskaber i stedet for medlemskaber.

 

Vi har nærmet os enden, for Lisbeth skal ud af døren. Sådan er det ofte med hende, selvom hun selv føler hun ikke laver noget. Sådan føles det nok, når man arbejder med noget man bare elsker at lave.

 

Indlægget er skrevet af Heidi Holm Kristoffersen efter interview af indehaver af Hos Norup, Lisbeth Norup.

 

Følg med på næste fredag, hvor vi får besøg af Brian, som er psykoterapeut og er kommet i huset i flere år.

 

Rigtig god weekend!

0
    0
    Din kurv